Individuell coachning

Individuell retorikcoachning

nina kok

Digital eller fysisk retorikcoachning - du väljer

Bli tydligare och trovärdigare i mötesrummet, i dina presentationer, i film- och pr-budskap, i ledningsgruppen - och på scenen!

Under den individuella retorikträningen får du skräddarsydd hjälp till dina behov på dina tider. Individuell retorikträning riktar sig till dig som är ledare, föreläsare, utbildare, styrelsemedlem eller företagare och vill utveckla dig i din kommunikativa kompetens och retorik. 

Retorikträning med hög integritet och diskretion

Ansvarig för den den individuella retorikträningen är retorikkonsulten Nina Buchaus som också driver företaget Crevi Retorik. Nina har erfarenhet av att retorikträna personer i olika befattningar i näringslivet med mycket goda resultat. Nina erbjuder retorikcoachning med hög integritet och diskretion.  

Retorikträning med flexibel bokning - digitalt eller fysiska möten
Boka med god framförhållning eller med kort varsel. Boka in ett eller flera tillfällen. För digital retorikcoachning: coachningen sker genom programmet Zoom eller Microsoft Teams. Instruktioner och upplägg får du av din coach i god tid innan första tillfället. 


Torbjörn fick "träna genom att göra" under den individuella retorikcoachningen

Inför olika presentationer har jag oftast fokuserat på innehållet och de bilder jag tänkt visa.
Nina fick mig att inse att ord är en mycket liten del av upplevelsen av en presentation.
Vi arbetade mycket med rösten (hur jag säger innehållet) samt kroppsspråket (hur förstärker jag innehållet).
Upplägget för individuella coachningen var ”träna genom att göra” och Nina filmade mina träningar för att
ge mig bästa möjliga feedback.
 
Nina är en utmärkt coach som utgår ifrån individens förutsättningar och mål. Med humor och stort tålamod guidade
hon mig i detta svåra ämne. Torbjörn Johansson, Regional Manager, Industrial IT & Automation

 


Retorikträningens innehåll anpassat till dina behov och prioriteringsområden: 

1. Retorikträning med hjälp av retoriska dispositionsmallar

Du får retoriska dispositionsmallar för att öka tydligheten i ditt budskap. Skapar effekt i presentationer och argumentationer eller informationsbudskap. Du får också råd och knep för att målgruppsanpassa ditt innehåll och relevansen av den. 

2. Retorikträning med hjälp av retoriska språkknep

Du får retoriska språkfigurer och språkknep till dina budskap som reslulterar i konkretion och engagemang. Lär dig ordets makt, metaforernas kraft, jämförelsernas tydlighet och många fler. Lär dig också vilka ord som inte behöver vara med.

3. Retorikträning med hjälp av rösttekniker

Jag gör dig medveten om hur du använder din röst. Du får retoriska och karismatiska rösttekniker som gör din röst mer levande och nyanserad. Med pauser, betoningar, variation av styrka, artikulationer ger du intryck med ditt uttryck.

4. Retorikträning med hjälp av kroppsspråkstekniker

Du får retoriska kroppsspråkstekniker som förstärker och förtydligar ditt budskap! Med träning i en ny gestreportear, kroppspositioner och engagerande ansiktsuttryck höjer du helhetsintrycket av både dig som talare och ditt budskap.

5. Retorikträning och rådgivning av informationsfilmer, powerpoint och andra AV-hjälpmedel
Få retoriska verktyg för att gå genom rutan, digitala forum och powerpoint etc. Vi går igenom hur du med hjälp av enkla medel kan skapa engagemang och energi i digitala kanaler eller AV-medel. Vid behov får du också hjälp med talskrivning och innehåll av presentationer. 

6. Retorikträning som ger dig personlig och konstruktiv feedback

Du får personlig coachning och konstruktiv feedback som är utvecklande och utmanande för din personliga och professionella utveckling. För att att du snabbt ska få ett resultat blir du filmad vid ett flertal tillfällen och därefter analyserar vi tillsammans dina styrkor och utvecklingsområden. 

7. Konkreta retoriktips och exempel i ett omfattande kompendium

Du får ett pedagogiskt material med alla tekniker och tips för din fortsatta utveckling. 


Anna, PR-ansvarig undviker inte längre att hålla presentationer

Hej Nina, Jag vill tacka dig för kursen i retorik och presentationsteknik för ett år sedan. Innan kursen undvek jag i det längsta att prata inför andra. Det hände till och med att jag smet om jag så bara misstänkte att någon skulle be mig göra en redovisning på ett möte eller en konferens. När jag stod framför en grupp kändes det som jag var naken. Och att de inte gillade vad de såg. Det var hemskt.
Ibland ville jag bara rymma också under min individuella coachning med dig. Men du lät mig inte komma undan utan lotsade mig igenom övningarna. Din feedback gjorde att jag långsamt växte. Och nu, ett år senare, kan jag konstatera att jag kommit längre  än jag någonsin trott varit möjligt.
Nu är jag påklädd när jag pratar. Ibland till och med välklädd. ” Anna Björlin, PR-ansvarig på ett läkemedelsföretag 

 


Intresse anmälan

Individuell retorikcoachning

För mer information och offert 

Välkommen att kontakta mig för vidare diskussion om just ditt behov.  

Nina Buchaus
nina@creviretorik.se, mobil: 070-632 21 92

 

 


Senaste blogginlägg

Nyhetsbrev

Anmäl er för att få konkreta och värdefulla retoriktips en gång i månaden!