Böcker

Retorikbok - 18 konkreta karisma- och retoriktips!

Så lätt får du karisma - med retorik!

Den här boken innehåller det viktigaste du behöver veta för att kicka igång din karisma på ett enkelt sätt. Nina Buchaus menar att vi ofta uttrycker oss alldeles för tråkigt och att vi har en för onyanserad syn på karisma - att man antingen har "det" eller inte. Nina 
hävdar att alla har karisma men att vi hindras av osäkerhet, okunskap och ovilja.

Boken bjuder generöst på:

anekdoter, erfarenheter, exempel och erfarenheter där karisma och retorik är i centrum. Boken ger dig också konkreta verktyg som ger dig omedelbara resultat.

Du får exempel på hur du utstrålar mod med ord, fakta med finess, hur du kan användakonstpausen för att skapa pondus och äga ditt utrymme med rätt hållning, fungerande gester och de rätta plaggen. Du blir också varnad för karismadödande uttryck, till exempel när du beter dig som en egoistisk energitjuv som förpestar din omgivning, inte lyssnar eller förstör trovärdigheten med tics. 

Björn von Sydow, Olof Röhlander och Peter Jihde delar med sig om karisma

I boken får du också ta del av fem karismatiska personer som berättar om deras erfarenheter och tänk kring karisma och retorik. Jag har intervjuat Björn von Sydow, Olof Röhlander, Peter Jihde med flera. 

Välkommen att beställa boken "Konsten att bli karismatisk - Med retorik"

Bokningsformulär>>

Pris: 200 kr inkl. porto.

Recension från BTJ

Nina Buchaus är retorikkonsult och denna bok är en praktisk grundbok i retorik. Den tar upp alla retorikens grundstenar och uttryck, förklarar och omsätter dem i praktiska tips. Fokus ligger på karisma, något som författaren menar att alla kan träna upp - och boken riktar sig därför till en bred målgrupp, allt från den som vill ge bättre presentationer på jobbet till den som bara vill bli bättre på att hantera sociala situationer. Kapitlen är korta och boken är lättläst. 18 kapitel ger 18 tips till karisma, alla avslutas med en sammanfattande faktaruta. Buchaus uppmärksammar enstaka forskning på ämnet och ger exempel på klassiskt duktiga retoriker och talare - från Cicero till Obama. Författarens egna erfarenheter och handfasta råd tillsammans med tips från några aktuella karismatiker(däribland Peter Jihde och Björn von Sydow) gör boken till en lättillgänglig handbok i retorik. 

Lektör: Karin Skagerberg, publicerat i BTJ nr 9, 2015


Nyhetsbrev

Anmäl er för att få konkreta och värdefulla retoriktips en gång i månaden!