Från skruvdragare till retorik

Karaten Bygg är inget vanligt företag i byggbranschen. De vill mer. Kvalitet är ett ledord och de vet att ingen kedja är starkare än sin svagaste länk. Karaten vill rekrytera de bästa medarbetarna i branschen och ge dem verktyg att göra ett riktigt bra jobb.

-Vi har idag snart 300 medarbetare, de flesta snickare, och vi är representerade på sju orter i södra och västra Sverige, berättar Jonny Polvora, kommunikationsansvarig på Karaten Bygg och fortsätter: Våra medarbetare uppmuntras hela tiden till kompetensutveckling och ökat ansvar - det gör att vi säkrar kvaliteten i alla led och kan föra en bra dialog inifrån och ut.

Steget från skruvdragare till retorik kan tänkas långt – men det är det inte. Med fler verktyg i verktygslådan tänkte Jonny Polvora att tjänstemännen skulle ta sig an månadsmötena med sina byggare med extra motivation.

- Vi vet att en informerad medarbetare som får komma till tals är en delaktig och ansvarstagande medarbetare. Därför ville vi att våra tjänstemän skulle gå en utbildning i retorik så att de kan hålla riktigt bra möten med våra hantverkare.

Särskilt nöjd var Jonny Polvora med den coachning som Nina Buchaus gav med några medarbetare i taget inför gruppen.

-Det var lättsamt, konkret och roligt. Även de mindre gruppövningarna när vi fick öva på startknapp, startreplik, förtroendefas och faciliteringsfas med efterföljande feedback från gruppen var väldigt nyttig, säger Jonny Polvora.

-Det är otroligt roligt och berikande att arbeta med olika yrkesgrupper i olika branscher. Att hålla i presentationer är en konst som alla kan bemästra med tips och tricks. Och träning. Med tiden kommer självförtroendet som ger extra skjuts – och då flyger det på riktigt, säger Nina Buchaus, retorikexpert, Crevi Retorik.

 

Vill ni också bli tydligare på att framföra budskap? Kontakta Nina Buchaus för information och offert: 070- 632 21 92 eller nina@creviretorik.se - Välkommen! 

Skrivet av Anna Björlin, Peach PR