Företagskurser

Retorik för kvinnor

Kommentarer från deltagare som genomfört utbildningen "Retorik för kvinnor"

Jag känner mig mycket peppad nu! En utmärkt och en mycket viktig kurs för många kvinnor - men det var ändå Nina Buchaus som gjorde helheten bra. Stort TACK! Mia Simm, Solna stad

Det bästa var att vi under en dag fick göra  så många korta framföranden och fick direkt feedback på dessa. Anna Källman, Atlas Copco Drills AB

Nina skapade en bra atmosfär. Hon är superduktig, tydlig och ger feedback på ett konstruktivt sätt. Direkt och klart! TUSEN TACK! Michaela Rogersten
 

 
Vill du ta mer plats? Ta rätt ton? Och skapa mer pondus?

Få med dig konkreta verktyg till framgångsrik kommunikation. Utbildningen  sätter fokus på retorik i ett kvinnligt perspektiv. Det finns skillnader i mäns och   kvinnors sätt att kommunicera. Dra nytta av skillnaderna och använd dem
efter situation och syfte.

Vem riktar sig kursen till?

En utbildning till dig som vill utstråla mer pondus och säkerhet genom att lära dig övertygande tekniker som du har användning av i mötesrummet, minglet, förhandlingen och i dina presentationer.

Vad får du lära dig?

Utbildningen domineras av fem tekniker. Du får träna dem och du får konstruktiv feedback av hur du använder teknikerna. Du kommer också att få ta del av de andra deltagarnas träning och lära dig av deras retorik och vad det blir för konsekvenser.

 

Personlig, utmanande och utvecklande coachning!

Under utbildningen får alla deltagare personlig feedback på sina framföranden, den är personlig, utmanande och utvecklande. Videofilmning kan anordnas med efterföljande analys och konstruktiv personlig feedback. 

 


  Anna Harr tycker till om utbildningen "Retorik för kvinnor"

  Tack för en fenomenal utbildning! Jag har just haft mitt första stora möte
  sedan utbildningen. Visserligen över konferens 
- TV men med en stor grupp i Kina.
  Jag hade stor glädje av gesterna och var 
väldigt medveten om vad jag gjorde.
  Gav större trygghet än vad jag väntat mig!


  Hälsningar Anna Harr   Controller Strategic Sourcing at PartnerTech AB

 


Utbildningens innehåll:

1. Start- och sluttekniker: ta plats och kommando direkt i starten och avsluta med känsla

Du får konkret tips på hur du kan väcka intresse i dina inledningar och avslutningar. Ta hjälp av hela din kropp, genom rätt kroppsposition och rätt startgest. Uttryck dig med rätt ton från början och välj rätt ord för din målgrupp och ditt budskap.

2. Argumentationstekniker:paketera med tre tydliga argument

Skapa en röd tråd, tydlighet, och kom till saken med hjälp av retorikens argumentationsmodell. Sätt punkt på rätt ställe och använd en övertygande disposition som ger tyngd och logik från start till slut. Du får också med dig retoriska språktekniker som ökar tydligheten och effekten för det du säger.

3. Karaktärstekniker: så övertygar du med manlig- och kvinnlig stil

Enligt forskning kommunicerar vi kvinnor mer öppet och män mer beslutsamt. Lär dig knepen att behärska båda sätten för bästa resultat. Vi behöver visa olika nyanser av oss när vi vill övertyga. Vi behöver både ge uttryck av beslutsamhet och öppenhet. Beslutsam: när du vill skapa pondus, sätta punkt och uttrycka odiskutabla beslut. Öppenhet: när du vill skapa ett öppet och positivt klimat med vårt budskap.

4. Rösttekniker:små nyanser ger stor skillnad

Lär dig att ta rätt ton och använda rösten för två olika syften: den beslutsamma rösten och den öppna rösten. Du får också med dig kraftfulla pauser, betoningar och avslutningston.

5. Kroppsspråkstekniker: hitta kraften i ditt kroppsspråk

Under utbildningen får du en användbar och kraftfull gestrepertoar och tydliga kroppspositioner. Tydliga och timade gester med rätt riktning skapar energi och förstärker det du vill säga. Du får träna och finslipa på din icke-verbala kommunikation som kommer att ge dig mer pondus!

Anmälan

Öppen utbildning: Train the trainer - pedagogik för utbildare
Datum: 7 nov 2023
Kostnad: 6 900 kr. exkl moms


 

Välkommen att höra av dig om "Retorik för kvinnor" som företagsutbildning eller föreläsning 

Mer information om denna utbildning "Retorik för kvinnor" som företagsutbildning eller föreläsning kontakta Nina Buchaus: 070-632 21 92 eller e-post: nina@creviretorik.se 

"Retorik för kvinnor" som öppen utbildning i Stockholm, Göteborg och Malmö

Retorik för kvinnor som öppen utbildning

Utbildningen arrangeras även som en två-dagars öppen utbildning av Talentumevents.
Klicka här för att se datum!

 Utbildningens arrangeras även som en en-dagsutbildning av KeyCoaching. Klicka här för att se datum!