Måns Zelmerlöws retorik

Skrivet av 
Publicerad i Ninas blogg

Hur trollbinder du dina lyssnare? Gör skillnad i dina framföranden och presentationer och börja med att planera exakt ordagrant i VAD du ska säga och exakt "kroppsgrant" i HUR du ska säga det - gör det i två steg:

1. Se smart, snygg och säker ut. Starta med ett intresseväckande kroppsspråk: Stå still och stadigt; fötter axelbrett. Var tyst i tre sekunder innan du börjar prata och etablera ögonkontakt. Öva in en förstärkande gest till din startreplik. Öva in posén så att den sitter!

2. Uttryck dig proffsigt och påverka med orden. Starta med intresseväckande budskap som leder dina lyssnare till ditt ämne. Planera några dagar innan. Öva in din startreplik så att du kan det som rinnande vatten. Och skippa ordbajs innan: eh, äh, öh, så, som, och etc.

Se hur Måns tre första sekunder ser ut - klicka här!

Läs 4566 gånger Senast ändrad fredag 20 mar 2015
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Nina Buchaus

Nina Buchaus. Nina är fil. kand. i retorik. Certifierad i NLP Master Practioner, Effective Charismatic Leadership och Group Dynamics för Michael Grinder, USA. Utbildning inom pedagogisk drama och röstutveckling SMI Stockholm. Hon har ett coachande förhållningssätt som utbildare. Ninas utbildningserfarenhet har hon skaffat på SAS Flight Academy där hon jobbade som instruktör och senare tid som utbildningskonsult.

Logga in för att kunna kommentera

Blogg nytt

Kommentarer

Om

Företaget startades 2007 av Nina Buchaus. Crevi Retoriks ambition är att rusta individer och företag i Retorik. Konkreta, specifika verktyg som utvecklar er muntliga kommunikation – från det lilla mötet till det stora mötet.

Social Media

Följ mig gärna på nedan sociala medier.

Facebook Twitter Youtube