Retorik med kavajen

Skrivet av 
Publicerad i Ninas blogg

Dina kläder kan uttrycka grupptillhörighet, status och auktoritet. Tänk bara på vilket vilket förtroende vi får för en person i uniform när vi kliver in på flygplatsen.

Kavajen är en biprodukt av uniformen och har styrkor i vissa situationer och svagheter i andra situationer.  Min samarbetspartner Suzanne Tingwall har stort intresse och kunskap om kläders betydelse i arbetslivet. Här ger hon dig ett tips och vill samtidigt öka medvetenheten kring kavajen som plagg:

"Kavajen är ett hårt plagg. Hårda plagg är till exempel mörk kostym, dräkt och skjorta, dessa plagg lämpar sig i situationer där tonen kräver mer av beslutsamhet, till exempel förhandlingssituationer. Tänk på att kavajen kan också skapa ett avstånd mellan dig och din målgrupp där klädkulturen är ledig och informell."

Så nästa gång du dyker in i garderoben tänk på:  Vilken målgrupp ska jag möta? Vilken situation är det? Vilket syfte har jag/vi? 

Intresserad av en inspirerande föreläsning om kläder och retorik? Klicka här för Suzannes och Ninas föreläsning.

 

Läs 2880 gånger Senast ändrad måndag 06 okt 2014
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Nina Buchaus

Nina Buchaus. Nina är fil. kand. i retorik. Certifierad i NLP Master Practioner, Effective Charismatic Leadership och Group Dynamics för Michael Grinder, USA. Utbildning inom pedagogisk drama och röstutveckling SMI Stockholm. Hon har ett coachande förhållningssätt som utbildare. Ninas utbildningserfarenhet har hon skaffat på SAS Flight Academy där hon jobbade som instruktör och senare tid som utbildningskonsult.

Logga in för att kunna kommentera

Blogg nytt

Kommentarer

Om

Företaget startades 2007 av Nina Buchaus. Crevi Retoriks ambition är att rusta individer och företag i Retorik. Konkreta, specifika verktyg som utvecklar er muntliga kommunikation – från det lilla mötet till det stora mötet.

Social Media

Följ mig gärna på nedan sociala medier.

Facebook Twitter Youtube