Föreläsningar

Föreläsning om retorik, härskartekniker och kommunikation

Med rätt attityd, röstläge, kroppsspråk och ordval kan du öka din karisma och trovärdighet samtidigt som du effektivt får fram ditt budskap. Nina Buchaus är retorikkonsult och en flitigt anlitad föreläsare och utbildare inom retorik - konsten att övertyga, härskartekniker och presentationsteknik. Nina pratar också om digital retorik och om hur man får genomslag i det digitala mötet! Boka en inspirerande och lärorik Nina Buchaus föreläsning full av användbara tekniker! Boka följande föreläsningar: 


Retorik - konsten att övertyga!

  • En rolig och lärorik föreläsning som passar perfekt till konferensen, seminariedagen, planeringsdagen eller kick-offen! Nina Buchaus talar om de små, subtila teknikerna som gör dina budskap tydligare på jobbet, minskar missförstånden och får pratet att komma till punkt!
  • Under föreläsningen får du testa på kroppsspråk som gör dig tydlig och power-pauser som skapar utrymme för reflektion. Du får också veta vilka tics som irriterar mest och du blir varnad för retorikens vanligaste fallgropar.

Din digitala retorik / Få genomslag i det digitala mötet!

  • Så kommunicerar tydligare via skärmen! Ni får en enkel checklista i hur ni kommunicerar digitalt från check-in till check-ut. Ni får enkla tips med verktyg i tekniktänk, tilltal, förberedelse, kroppsspråk framför kameran och tips på en effektfullare mikronfonröst.
  • Föreläsningen tar upp mötets do´s and dont´s och andra digitala utmaningar. Vi pratar också om skillnaden mellan att mötas fysiskt och via skärmen och vad vi kan göra för att skapa fysisk närvaro online. Nina lägger upp föreläsningen på rätt och rolig nivå för att ni ska få med er verktyg och inspiration!

Fula beteenden på arbetsplatsen? – Om härskartekniker och besvärliga människor

  • Stoppa oschyssta attityder och lär er att se mönster som dödar glädjen på jobbet. Att osynliggöra, förlöjliga och ge feedback på oschysst sätt är plågor som drabbar oss. Det här är föreläsningen som synliggör dåliga beteenden som sätter käppar i hjulen för bra teamwork, bra resultat och gott arbete.
  • Få insikt, kunskap och praktiska färdigheter för att hantera besvärliga situationer och personer. Lär dig mer om konflikthantering och svåra samtal.
  • Nina Buchaus delar med sig av värdefulla tips till att hantera härskare och otrevliga bemötanden på ett tydligt och professionellt sätt!

Retorik för kvinnor – ta plats & påverka!

  • Nina Buchaus har tränat över 1 000 kvinnor i att ta mer plats! Det finns vissa skillnader i kvinnors och mäns sätt att kommunicera och den här utbildningen riktar sig till dig som vill känna till och dra nytta av skillnaderna för att kunna utstråla mer pondus och säkerhet i dina presentationer, i mötesrummet, under förhandlingen och minglet.
  • Nina Buchaus går in på hur du tar plats, hur du slutar ursäkta dig, hur du påverkar starkare och hur du förmedlar budskap och beslut kraftfullt. Du får också lära dig två nödvändiga karaktärer för att klara av utmanande situationer: hundens och kattens!


Publiken tycker till från
Kick-offen för chefer på Fastighetsbyrån

Ninas föreläsning var inspirerande och lärorik. På ett lättsamt och humoristiskt sätt förmedlar hon retorikens konster.
Med sig hem får man tips och kunskap som man kan använda sig av i vardagen på jobbet och hemma hos familjen.”
Tack! Katja Norström, Informationsansvarig, Fastighetsbyrån - HK

 

Inpirationsföreläsning för Sweco Stockholm 

"Andra föreläsningen med Nina, även denna kreativ och trots att åskådarantalet fyrdubblats håller hon alla engagerade - och alla
fick med sig vässade retorikverktyg från föreläsningen!" Karl Mattsson, Sweco, Stockholm

 

Inspiration och verktyg för Nätverket Addher#Sogeti a part of Capgemini - nätverk för kvinnor i IT-branschen

"Toppenkväll med bra föreläsare!", "Trevligt med mycket bra föreläsare.", "Intressant och inspirerande.", "Kul och lärorikt!"

 
Kommentarer från föreläsningen Chefsdagen, Landstinget Kronoberg

"Ninas föreläsning var superbra!"

"Härlig föreläsning av Nina B"

"Bäst var Nina Buchaus föreläsning om retorik"

Kommentarer från tidigare föreläsningar

"Proffsig, mycket intressant material som framförs suveränt bra!" Monica-Atterberg-Göransson

"I SÄRKLASS den bästa presentationen, inte bara framförandemässigt, utan också innehållsmässigt." Sagt av Göran Andersson, Senior Marketing Manager, Kapsch Traffic Com AB

"Otroligt tydlig och lät att lyssna på! Många användbara tips. En tydlig, röd tråd, att följa genom hela föreläsningen. Mycket bra! Sagt av Anne Andersson, Hässleholms kommun

Anmälan

Öppen utbildning: Train the trainer - pedagogik för utbildare
Datum: 7 nov 2023
Kostnad: 6 900 kr. exkl moms